dissabte, 28 d’octubre del 2006

Si no ara, quan?

MANIFEST D'ESPAI PAÍS VALENCIÀ

Davant l'actual conjuntura política i social que travessa el País Valencià, i molt especialment pensant en els escenaris que, ara com ara, es dibuixen de cara a les properes eleccions autonòmiques de 2007, els i les sotasignats, nascuts/des després de 1964 i que, per tant, érem menors d'edat quan es va aprovar l'anterior estatut, volem manifestar que:

1. La creixent degradació del País s'ha accelerat en els darrers onze anys de governs del PP. La voraç destrucció del nostre territori, la degeneració de la vida pública valenciana (corrupció generalitzada, manipulació a gran escala dels mitjans de comunicació, manca de pluralisme social i polític, onada d'agressions feixistes que queden sistemàticament impunes), els continus atacs a la nostra llengua i cultura o els greus problemes que afecten el nostre teixit econòmic i social (crisi industrial, endeutament de la Generalitat, balnearització del país, creixent privatització dels serveis públics) han col·locat el País Valencià en una situació límit davant de la qual no podem, ni volem, restar impassibles.

2. La recent aprovació del nou Estatut d'Autonomia (l'Estatut de la vergonya), incloent entre altres coses el reforçament del secessionisme lingüístic i la no-supressió de la barrera del 5%, és una mostra que no podem confiar en cap de les dues grans forces polítiques per resoldre els nostres problemes. Si algú, des d'una òptica d'esquerres i de País, havia confiat alguna vegada en el PSPV-PSOE, ha arribat el moment de deixar de fer-ho.

3. En aquest context, observem amb preocupació que entre les forces polítiques d'esquerres i nacionalistes s'ha instal·lat una lògica estrictament partidista , que els porta massa sovint a avantposar els seus interessos de partit per damunt dels de País. El càlcul electoral, les disputes internes o les lluites de poder continuen dominant bona part de les actuacions d'aquestes formacions.

4. Malauradament, detectem també una preocupant tendència a la resignació i el derrotisme entre la 'bona gent' del País. La resignació i el meninfotisme són els millors aliats dels qui ens volen destruir com a poble i no estem disposats a posar-los les coses fàcils.

Per tot això, volem rebel·lar-nos contra aquesta situació. Fa massa anys que dura, i n'estem farts. Ara ja no volem quedar-nos al marge i per això fem aquesta crida pública a les forces d'esquerres i nacionalistes valencianes per tal que deixen de banda els seus interessos particulars i es posen a treballar, des d'ara mateix, pel futur del País Valencià: reclamem, per al 2007, una candidatura unitària de les forces polítiques i socials de l'esquerra i el nacionalisme al voltant d'un programa comú centrat en la defensa del territori, de la nostra llengua i cultura, del teixit econòmic i social i, molt especialment, de la tan urgent i necessària regeneració democràtica de la vida pública valenciana.

Si això es produeix, ens comprometem a treballar per fer possible que el nacionalisme i l'esquerra del País Valencià obtinguen els millors resultats de la seua història recent. Si no, ja no donarem cap més xec en blanc a ningú, i explorarem, per nosaltres mateixos, nous camins: el nostre únic compromís és amb el País Valencià.

Per signar el Manifest: http://www.sinoaraquan.net/materials.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada