dimecres, 6 de febrer del 2008

Des dels orígens



L'associació Amics de Joan Valls, va nàixer l'any 1990 amb la finalitat de preservar el llegat i la memòria del poeta alcoià i per treballar per la cultura, la llengua i la literatura del país. Aquesta entitat, formada per una vuitantena de socis, atorga un premi per l'ús del català en la modalitat individual i també col·lectiva per a gent de les comarques de l'Alcoià i el Comtat dins el marc de la celebració del premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez, que com ja sabeu enguany celebra el seu quart de segle d'existència amb un cap de setmana de trobada de poetes, recitals, exposicions, etc. Aquest premi té com a guardó l'escultura de Toni Miró que ja heu vist alguna vegada en aquest bloc.
En un altre ordre de coses, l'associació rep una quota anual dels socis d'uns 40 euros que serveixen per pagar els 1500 al poeta guanyador del premi MRM. Enguany, el 25è premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez serà lliurat durant la nit del 15 de març amb la novetat que el poemari guanyador serà presentat aquella mateixa nit.

La il·lustració que encapçala l'escrit és l'obra Quatre barres, de Toni Miró

3 comentaris:

  1. Ei! Sóc Urbà Lozano. El comentari no té res a veure amb el post. Només vull saber si em podeu tirar una maneta per trobar un enllaç amb un article del Manel que cite en un post del meu bloc. Si el voleu veure i em podeu facilitar el text perquè l'enllace, us estaré eternament agraït. I si no, també.
    El post es diu Falles folles fetes foc i el trobareu a ginjol.blogspot.com
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Hola, Urbà! Bona manera de donar senyals de vida! Ara mateix (o demà a molt tardar) t'arribarà l'article en qüestió. Salut i gràcies per la teua "militància".

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per tot. Contestació en cinc minuts! I jo que pensava que els poetes teníeu una manera ben cadenciosa d'afrontar les coses...

    ResponElimina